Herstel de balans tussen werk en mantelzorg in jouw organisatie
Er wordt veel gevraagd van mantelzorgers. Dit heeft ook effect op belastbaarheid van de medewerkers. Aan deze situatie kan wat gedaan worden. Zorggenoot helpt, zodat de medewerkers de balans terug vinden.

De voordelen
Verminder verzuim en versterk je organisatie
- Medewerkers kunnen terecht met hun zorgen en vragen over mantelzorg
- Leidinggevende krijgen tips om medewerkers die zorgen beter te faciliteren
- Organisaties waar mantelzorgers geholpen worden hebben minder verzuim
- Goede werkgevers trekken meer en betere medewerkers aan en behouden ze beter

Onze diensten
Zorgende medewerkers helpen we via onze hulplijn en ons platform
De medewerkers in jouw organisatie kunnen bellen met de mantelzorg hulplijn, waar zij al hun vragen kunnen stellen aan onze ervaren mantelzorgmakelaars. Zij bieden praktische hulp bij regeltaken.

Via workshops bieden we kennis aan leidinggevenden
Mantelzorg heeft invloed op het werk. Het is belangrijk dat leidinggevenden zich hiervan bewust zijn en weten hoe dit zich uit. Daarom bieden we veel informatie aan via video's, artikelen en via de Hulplijn.

Een dashboard geeft inzicht in de situatie bij jouw organisatie
Wij zijn een partner die helpt beleid rondom mantelzorg vorm te geven in jouw organisatie, door inzicht en ondersteuning.


Download onze brochure
Download onze brochure. Hierin staat uitgelegd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Lees hoe anderen Zorggenoot ervaren:

“Door tijdig het gesprek aan te gaan, konden we voorkomen dat Ton ziek werd”

“Onze teamleiders weten nu hoe ze onze werknemers kunnen ondersteunen”

“Samen hebben we toen een plan opgesteld. Daarna was het vinden van een passende plek niet ingewikkeld meer”
Ontdek wat Zorggenoot voor jou kan doen
Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.
Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de
van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de
.
Lees meer over mantelzorg
Bekijk alle artikelen
Vaak gevraagd
Ons antwoord op jouw vragen
Zorggenoot maakt het jou als werkgever graag zo makkelijk mogelijk. Daarom geven we alvast antwoord op een paar veelgestelde vragen. En kom je er nog niet helemaal uit? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.
Heb ik wel mantelzorgers in mijn organisatie?
Maar liefst 1 op de 4 medewerkers in Nederland verleent mantelzorg. Bovendien verwacht 45% van alle werkenden dat mantelzorg binnen afzienbare tijd op hun pad komt. Veel mantelzorgers zien zich niet als zodanig, omdat zij het verlenen van zorg en ondersteuning aan een naaste als vanzelfsprekend zien. Dit betekent echter niet dat zij geen hulp kunnen gebruiken bij hun taken. Onze mantelzorgmakelaars kunnen helpen overzicht te krijgen in de situatie en wijzen de weg naar de juiste loketten en ondersteunen op praktische wijze met het doen van aanvragen.
Hoe weet ik of mijn medewerkers ermee geholpen zijn?
Je ontvangt ieder kwartaal een rapportage met daarin de meest gestelde vragen en algemene gegevens over het gebruik van Zorggenoot. Uiteraard delen we geanonimiseerde gegevens, om de privacy van alle medewerkers te waarborgen.
Is mantelzorg eigenlijk niet een privé-aangelegenheid?
Zorg voor je naaste houdt zich niet aan bepaalde tijden. Ook tijdens je werk kan je dus hiermee bezig zijn. Als het erg intensief wordt, kan je er zelfs ziek van worden. Wij merken dat werkgevers het fijn vinden om hun medewerkers preventie te kunnen laten helpen. We houden bij elke hulpvraag natuurlijk rekening met je privacy, dat betekent dat we niet over jouw situatie met je werkgever praten, tenzij dit met jou zo is afgesproken.
Moet ik een aparte regeling voor mantelzorg maken?
Organisaties die bewust bezig zijn met vitaliteit van hun medewerkers hebben meestal goed nagedacht over interventies die hun medewerkers helpen de balans tussen werk en privé gezond te houden. Daar past aandacht voor mantelzorg precies bij. Onze adviseurs denken mee hoe (wettelijke) regelingen rondom mantelzorg op de meest passende wijze kunnen worden ingezet in de organisatie.
Mogen medewerkers onbeperkt met jullie bellen?
Ja! Wij nemen de tijd om te luisteren welke vraag de medewerker heeft. Indien mogelijk helpen we direct met een antwoord, in complexere situaties maken we een aparte (video)bel afspraak voor een uitgebreide intake. Daarin nemen we door wat de situatie is en stellen we een plan van aanpak op voor de ondersteuning. Hiervoor kan een aantal keren contact zijn, dit wordt met de medewerker afgestemd. Na afronding van een traject houden we contact om na te gaan of de medewerker goed geholpen is. Indien nodig pakken we verdere vragen weer op.