Herstel de balans tussen mantelzorg en werk binnen uw organisatie

Het geven van zorg aan een naaste leidt vaak tot uitval door verborgen verzuim. De hoge fysieke en mentale belasting van mantelzorgers heeft effect op het werk o.a. minder concentratie en lagere productiviteit. Wij helpen je medewerkers de balans weer terug te vinden.

Ook je verzuim verlagen

Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan.

Deel met Zorggenoot waar je in jouw organisatie mee te maken hebt m.b.t. (verborgen) verzuim en mantelzorg.

Ontvang een gratis voorproefje van onze B2B oplossing.

dashboard

Medewerkers bieden wij een luisterend oor en direct praktische hulp en informatie bij de zorg voor een naaste

Je medewerkers mogen onbeperkt contact opnemen met de Zorggenoot Hulplijn. Ze worden o.a. geholpen met regeltaken op het gebied van zorg, hulpmiddelen, wonen etc. Door de balans tussen werken en de zorg voor een naaste te verbeteren wordt de vitaliteit van je medewerkers verhoogd en verzuim verminderd.

Meer informatie voor verzorgers

Leidinggevenden bieden we workshops om mantelzorg bespreekbaar te maken in de organisatie

Dat is belangrijk omdat veel medewerkers op hun werk niet delen dat ze mantelzorger zijn maar er wel grijs verzuim ontstaat. Door de leidinggevenden meer inzicht te geven in wat zorg voor een naaste inhoudt begrijpt men wat er speelt. Ook zij kunnen contact opnemen met de Zorggenoot Hulplijn om suggesties te krijgen voor concrete oplossingen voor hun medewerkers.

Boek een demo en ontvang een voorproefje van ons lesmateriaal
dashboard

dashboard

HR bieden we een concrete invulling voor goed werkgeverschap, waardoor verzuim en verloop verminderd wordt

Met de dienstverlening van de Zorggenoot Hulplijn biedt HR onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Men ontvangt regelmatig duidelijke rapportages waardoor men inzicht krijgt in cijfers rondom mantelzorg in de organisatie en daarop kan sturen.

Vraag een preview van het dashboard aan tijdens demo
Grip op verzuim door mantelzorg met ons dashboard

Is het binnen uw organisatie bekend hoeveel medewerkers mantelzorger zijn? Landelijke cijfers geven aan dat 1 op de 4 medewerkers zorgt voor een naaste en dat 1/3 daarvan overbelast is. Met ons dashboard krijgt u meer inzicht over de relatie tussen verzuim en mantelzorg in uw organisatie en ervaart u hoe Zorggenoot helpt dit te verminderen door juiste praktisch hulp te bieden aan uw medewerkers.

dashboard

Meer inzicht en minder verzuim

Zorggenoot vormt een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor alle medewerkers. We ondersteunen bij de communicatie en met workshops en voorlichting. Met onze hulp verlagen we zowel het verzuim als verloop. Medewerkers krijgen de controle weer terug, dus vallen niet zomaar meer uit.

Marion (ZZG Zorggroep)

Werkgever

Zorggenoot past goed bij ons streven naar vitaliteit en veerkracht. Als een medewerker met een vergelijkbare situatie worstelt, zou ik Zorggenoot zo weer voorstellen.

Yvonne (TBI)

Werkgever

Uiteindelijk kost verzuim meer dan de gestelde hulpvraag bij Zorggenoot. Medewerkers zijn het kapitaal van deze organisatie, daar moeten we zuinig op zijn.

Ontdek wat Zorggenoot voor jou kan doen

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de privacy verklaring.
Leidy (60)

Mantelzorger

Ik heb tijd teruggekregen die ik als mantelzorger niet had. Na wekenlang onderzoek op internet probeerde ik een aanvraag in te dienen. Het duizelde mij door de regels, richtlijnen, voorwaarden en uitzonderingen waar ik mee te maken kreeg. Een mantelzorgmakelaar heeft mij erbij geholpen, zodat ik nu weer voor mijn man kan zorgen.


Karen (48)

Mantelzorger

Wij hadden eigenlijk geen idee wat Parkinson precies inhield. Toen mijn schoonmoeder overleed nam ik de zorg voor mijn schoonvader op me. Hij heeft de ziekte van Parkinson, al wist ik daar eigenlijk niets van. Ik rolde in mijn rol als mantelzorger. Zorggenoot heeft mij geholpen met de balans tussen werk en zorg.

Ons antwoord op jouw vragen

Zorggenoot maakt het jou als werkgever graag zo makkelijk mogelijk. Daarom geven we alvast antwoord op een paar veelgestelde vragen. En kom je er nog niet helemaal uit? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Maar liefst 1 op de 4 medewerkers in Nederland verleent mantelzorg. Bovendien verwacht 45% van alle werkenden dat binnen afzienbare tijd te gaan doen. Praktisch iedere organisatie heeft dus mantelzorgers in dienst.

Ja, jouw medewerkers mogen onbeperkt bellen met onze Hulplijn. Aan de telefoon lossen we de meeste uitdagingen en situaties meteen voor hen op. Als dat niet lukt verwijzen we naar een erkende Mantelzorgmakelaar waarmee we samenwerken.

Je ontvangt ieder kwartaal een rapportage met daarin de meest gestelde vragen en algemene gegevens over het gebruik van Zorggenoot. Uiteraard delen we geanonimiseerde gegevens, om de privacy van alle medewerkers te waarborgen.

Dat is meestal niet nodig. Medewerkers die mantelzorg verlenen zullen minder verzuimen als ze hun werk en zorgtaken beter kunnen combineren. Zorggenoot helpt ze de balans te herstellen en hierover afspraken te maken met bijvoorbeeld een leidinggevende.

Mantelzorg kan iemand heel plotseling overkomen, ook iemand die werkt. Als een kind, partner of ouder ziek(er) wordt moeten medewerkers daar meer tijd in steken. Het valt niet mee om alles zelf te regelen en de ballen hoog te houden, iets dat invloed heeft op het werk.