Herstel de balans tussen mantelzorg en werk binnen jouw organisatie

Het geven van zorg aan een naaste leidt vaak tot verborgen verzuim. Er wordt veel gevraagd van mantelzorgers. Vaak op momenten die niet goed uitkomen. Dit heeft ook effect op belastbaarheid van de medewerkers en leidt in veel gevallen tot concentratieverlies en een lagere productiviteit. Aan deze situatie kan wat gedaan worden. Zorggenoot helpt, zodat de medewerkers de balans terug vinden.

Ook je verzuim verlagen

Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan.

Deel met Zorggenoot waar je in jouw organisatie mee te maken hebt.

Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen doen.

Kies zelf het moment waarop je met ons in gesprek wil.

We zijn trots op onze samenwerking met onder andere:
ZZG
Zorgsaam
TBI
NN Zorg
dashboard

Medewerkers bieden wij een luisterend oor en direct hulp bij de zorg voor een naaste

Wij hebben de Zorggenoot Hulplijn. De medewerkers kunnen onbeperkt contact opnemen met de Zorggenoot Hulplijn. Zij worden geholpen met regeltaken zoals het aanvragen van een indicatie bij het goede loket. Maar wij bieden ook praktische hulp en wijzen de weg bij het vinden van de juiste hulpmiddelen en eventuele woningaanpassingen. Hierdoor hebben zij weer overzicht en draag het bij aan het herstellen van de balans tussen werken en de zorg voor een naaste. Dit verhoogt de vitaliteit van de medewerkers en verlaagt het verzuim.

Meer informatie voor mantelzorgers

Leidinggevenden bieden we workshops om mantelzorg in jouw organisatie bespreekbaar te maken

Dat is belangrijk. Veel medewerkers delen op hun werk niet dat ze zorgen voor een naaste. Hierdoor worden de signalen van overbelasting vaak niet herkend. Wij geven leidinggevenden inzicht in wat zorg voor een naaste inhoudt. Dan begrijpen zij wat er speelt. Dit doen wij op twee manieren. De leidinggevenden kunnen ook contact opnemen met de Zorggenoot Hulplijn om suggesties te krijgen voor concrete oplossingen voor hun medewerkers. We bieden ook -digitale- workshops aan, om de kennis te vergroten.

dashboard

dashboard

HR bieden we concrete invulling voor goed werkgeverschap, waardoor verzuim en verloop vermindert

De dienstverlening van Zorggenoot draagt bij aan onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Dat is met deze krappe arbeidsmarkt van groot belang. Maar je wil ook graag weten wat het effect is. Daarom ontvang je regelmatig duidelijke rapportages, zodat jij ook op dit thema kunt sturen.

Vraag een preview van het dashboard aan; plan een afspraak
Medewerker hulplijn
Workshops
Dashboard

Directe hulp voor de mantelzorgers in jouw organisatie

De medewerkers in jouw organisatie kunnen bellen met de mantelzorg hulplijn. Zij kunnen al hun vragen stellen aan onze ervaren Mantelzorgmakelaars. Deze vragen kunnen onder meer gaan over het WMO loket, het verkrijgen van een indicatie, een veilige woonomgeving voor hun naaste of over hun eigen werk-privé balans. De mantelzorgmakelaars bieden praktische hulp zodat de medewerkers in jouw organisatie echt geholpen zijn.

dashboard

Meer kennis over mantelzorg; bekijk de workshop filmpjes

De workshops geven de leidinggevende in jouw organisatie meer inzicht in mantelzorg. Zo zullen zij de symptomen van een overbelaste mantelzorger eerder herkennen en worden er handreikingen gedaan om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Het zijn zes korte filmpjes boordevol tips en informatie. In ieder filmpje staat één onderwerp centraal. Op deze manier wordt er antwoord gegeven op verschillende vragen die leven, zonder dat het veel tijd kost.

dashboard

Inzicht in de situatie bij jouw organisatie

Is het binnen jouw organisatie bekend hoeveel medewerkers mantelzorger zijn? Landelijke cijfers geven aan dat één op de vier medewerkers zorgt voor een naaste en dat 1/3 hiervan overbelast is. Met ons dashboard krijg je meer inzicht in de relatie tussen verzuim en mantelzorg in jouw organisatie. Je ervaart hoe Zorggenoot helpt dit te verminderen door praktische hulp te bieden aan jouw medewerkers en de leidinggevenden.

dashboard

Weten wat Zorggenoot voor jouw organisatie kan betekenen?

Download de brochure. Hierin staat uitgelegd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de privacy verklaring.

Meer inzicht en minder verzuim

Zorggenoot vormt een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor alle medewerkers. We ondersteunen bij de communicatie en met workshops en voorlichting. Met onze hulp verlagen we zowel het verzuim als verloop. Medewerkers krijgen de controle weer terug, dus vallen niet zomaar meer uit.

Marion (ZZG Zorggroep)

Werkgever

Zorggenoot past goed bij ons streven naar vitaliteit en veerkracht. Als een medewerker met een vergelijkbare situatie worstelt, zou ik Zorggenoot zo weer voorstellen.

Yvonne (TBI)

Werkgever

Uiteindelijk kost verzuim meer dan de gestelde hulpvraag bij Zorggenoot. Medewerkers zijn het kapitaal van deze organisatie, daar moeten we zuinig op zijn.

Lees meer over mantelzorg

Bekijk alle artikelen
Hoe blijven we werk en zorg voor naasten combineren?
arbeidsmarkt
20 april 2023
4 min
Hoe vind je de mantelzorgers in jouw organisatie!
werk en mantelzorg
20 april 2023
5 min
Bekijk alle artikelen
Ontdek wat Zorggenoot voor jou kan doen

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op. Je kunt ons ook bellen op: 070 - 5130 130

Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de privacy verklaring.
Leidy (60)

Mantelzorger

Ik heb tijd teruggekregen die ik als mantelzorger niet had. Na wekenlang onderzoek op internet probeerde ik een aanvraag in te dienen. Het duizelde mij door de regels, richtlijnen, voorwaarden en uitzonderingen waar ik mee te maken kreeg. Een mantelzorgmakelaar heeft mij erbij geholpen, zodat ik nu weer voor mijn man kan zorgen.


Karen (48)

Mantelzorger

Wij hadden eigenlijk geen idee wat Parkinson precies inhield. Toen mijn schoonmoeder overleed nam ik de zorg voor mijn schoonvader op me. Hij heeft de ziekte van Parkinson, al wist ik daar eigenlijk niets van. Ik rolde in mijn rol als mantelzorger. Zorggenoot heeft mij geholpen met de balans tussen werk en zorg.

Ons antwoord op jouw vragen

Zorggenoot maakt het jou als werkgever graag zo makkelijk mogelijk. Daarom geven we alvast antwoord op een paar veelgestelde vragen. En kom je er nog niet helemaal uit? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Maar liefst 1 op de 4 medewerkers in Nederland verleent mantelzorg. Bovendien verwacht 45% van alle werkenden dat binnen afzienbare tijd te gaan doen. Praktisch iedere organisatie heeft dus mantelzorgers in dienst.

Ja, jouw medewerkers mogen onbeperkt bellen met onze Hulplijn. Aan de telefoon lossen we de meeste uitdagingen en situaties meteen voor hen op. Als dat niet lukt verwijzen we naar een erkende Mantelzorgmakelaar waarmee we samenwerken.

Je ontvangt ieder kwartaal een rapportage met daarin de meest gestelde vragen en algemene gegevens over het gebruik van Zorggenoot. Uiteraard delen we geanonimiseerde gegevens, om de privacy van alle medewerkers te waarborgen.

Dat is meestal niet nodig. Medewerkers die mantelzorg verlenen zullen minder verzuimen als ze hun werk en zorgtaken beter kunnen combineren. Zorggenoot helpt ze de balans te herstellen en hierover afspraken te maken met bijvoorbeeld een leidinggevende.

Mantelzorg kan iemand heel plotseling overkomen, ook iemand die werkt. Als een kind, partner of ouder ziek(er) wordt moeten medewerkers daar meer tijd in steken. Het valt niet mee om alles zelf te regelen en de ballen hoog te houden, iets dat invloed heeft op het werk.