Voor werkgevers

Maar liefst 45% van alle medewerkers verwacht binnen afzienbare tijd mantelzorg te verlenen. Op dit moment heeft al 18% van het verzuim te maken met mantelzorg. Zorggenoot helpt medewerkers waar dat nodig is. Voorkom onnodig verzuim, soms al met een luisterend oor. Werk mee vanuit goed werkgeverschap en breng zowel het verzuim als verloop sterk omlaag.

Al meer dan 1.000 mantelzorgers kozen voor Zorggenoot

Ook ZZG Zorggroep, TBI en een aantal andere werkgevers kozen voor Zorggenoot

Zorggenoot Hulplijn

Medewerkers kunnen onbeperkt bellen met onze Hulplijn voor praktische hulp.

Erkende Mantelzorgmakelaars

Is er meer ondersteuning nodig? We verwijzen door naar een erkende Mantelzorgmakelaar.

Meerwaarde voor alle medewerkers

Zorggenoot biedt ondersteuning, geeft inzicht en verlaagt het verzuim en verloop (tot -30%).

Vul jouw gegevens in
Wij nemen contact met je op
Ondersteuning op maat
Hulp voor medewerkers
Minder verzuim en verloop
Vul jouw gegevens in
Wij nemen contact met je op
Ondersteuning op maat
Hulp voor medewerkers
Minder verzuim en verloop

Meer inzicht en minder verzuim

Zorggenoot vormt een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor alle medewerkers. We ondersteunen bij de communicatie en met workshops en voorlichting. Met onze hulp verlagen we zowel het verzuim als verloop. Medewerkers krijgen de controle weer terug, dus vallen niet zomaar meer uit.

Marion (ZZG Zorggroep)

Werkgever

Zorggenoot past goed bij ons streven naar vitaliteit en veerkracht. Als een medewerker met een vergelijkbare situatie worstelt, zou ik Zorggenoot zo weer voorstellen.

Yvonne (TBI)

Werkgever

Uiteindelijk kost verzuim meer dan de gestelde hulpvraag bij Zorggenoot. Medewerkers zijn het kapitaal van deze organisatie, daar moeten we zuinig op zijn.

Ontdek wat Zorggenoot voor jou kan doen

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de privacy verklaring.
Leidy (60)

Mantelzorger

Ik heb tijd teruggekregen die ik als mantelzorger niet had. Na wekenlang onderzoek op internet probeerde ik een aanvraag in te dienen. Het duizelde mij door de regels, richtlijnen, voorwaarden en uitzonderingen waar ik mee te maken kreeg. Een mantelzorgmakelaar heeft mij erbij geholpen, zodat ik nu weer voor mijn kan zorgen.


Corinne (48)

Mantelzorger

Wij hadden eigenlijk geen idee wat Parkinson precies inhield. Toen mijn schoonmoeder overleed nam ik de zorg voor mijn schoonvader op zich. Hij heeft de ziekte van Parkinson, al wist ik daar eigenlijk niets van. Ik rolde in mijn rol als mantelzorger. Zorggenoot heeft mij geholpen met de balans tussen werk en zorg.

Ons antwoord op jouw vragen

Zorggenoot maakt het jou als werkgever graag zo makkelijk mogelijk. Daarom geven we alvast antwoord op een paar veelgestelde vragen. En kom je er nog niet helemaal uit? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Maar liefst 1 op de 4 medewerkers in Nederland verleent mantelzorg. Bovendien verwacht 45% van alle werkenden dat binnen afzienbare tijd te gaan doen. Praktisch iedere organisatie heeft dus mantelzorgers in dienst.

Ja, jouw medewerkers mogen onbeperkt bellen met onze Hulplijn. Aan de telefoon lossen we de meeste uitdagingen en situaties meteen voor hen op. Als dat niet lukt verwijzen we naar een erkende Mantelzorgmakelaar waarmee we samenwerken.

Je ontvangt ieder kwartaal een rapportage met daarin de meest gestelde vragen en algemene gegevens over het gebruik van Zorggenoot. Uiteraard delen we geanonimiseerde gegevens, om de privacy van alle medewerkers te waarborgen.

Dat is meestal niet nodig. Medewerkers die mantelzorg verlenen zullen minder verzuimen als ze hun werk en zorgtaken beter kunnen combineren. Zorggenoot helpt ze de balans te herstellen en hierover afspraken te maken met bijvoorbeeld een leidinggevende.

Mantelzorg kan iemand heel plotseling overkomen, ook iemand die werkt. Als een kind, partner of ouder ziek(er) wordt moeten medewerkers daar meer tijd in steken. Het valt niet mee om alles zelf te regelen en de ballen hoog te houden, iets dat invloed heeft op het werk.