Combineer jij werk met de zorg voor een ander?
De combinatie van werk en zorg kan erg zwaar zijn. Zorggenoot kan je er bij helpen. Samen zoeken we naar oplossingen die jou lucht geven.

Voor medewerkers
Hoe helpt Zorggenoot jou?
Wellicht vraag je je af hoe wij jou kunnen helpen? Als je voor een naaste zorgt, komt daar vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie door hebt. Het filmpje hiernaast laat je zien wat er gebeurt, waar je mee te maken krijgt en wat we voor je kunnen betekenen. Herken je dit? Neem contact met ons op en wij helpen jou verder met je vragen.
Lees hoe anderen Zorggenoot ervaren:

“Door tijdig het gesprek aan te gaan, konden we voorkomen dat Ton ziek werd”

“Ze dachten bij de uitrol mee over hoe we de medewerkers het best konden bereiken”

“Ik belde naar de Zorggenoot hulplijn toen mijn vader begon te dementeren”
Lees meer over mantelzorg
Bekijk alle artikelen19 april 2023
Ervaringen met Zorggenoot: Ik heb tijd teruggekregen die ik als mantelzorger niet meer had
Ontdek wat Zorggenoot voor jou kan doen
Werkt jouw werkgever nog niet met ons samen? Laat je gegevens achter en dan gaan we kijken of we dat kunnen regelen.
Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de
van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de
.

Vaak gevraagd
Ons antwoord op jouw vragen
Mantelzorg kan heel ingewikkeld zijn, of lijken. We beantwoorden graag alvast enkele van je vragen. En kom je er daarmee niet uit? Vul hieronder jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.
Wat doet een mantelzorgmakelaar?
Onze medewerkers aan de hulplijn zijn geregistreerd mantelzorgmakelaar. Zij hebben veel kennis van wet- en regelgeving in de zorg en kunnen daarom mantelzorgers uitgebreid informeren over de (on)mogelijkheden van het regelen van zorg en bij welk loket een aanvraag kan worden ingediend. Zij hebben aandacht voor verschillende aspecten in een mantelzorg situatie en helpen de medewerker overzicht te krijgen en kunnen ook regeltaken uit handen nemen. Daarnaast kunnen zij ook meedenken met leidinggevenden en HR over specifieke problematiek.
Is mantelzorg eigenlijk niet een privé-aangelegenheid?
Zorg voor je naaste houdt zich niet aan bepaalde tijden. Ook tijdens je werk kan je dus hiermee bezig zijn. Als het erg intensief wordt, kan je er zelfs ziek van worden. Wij merken dat werkgevers het fijn vinden om hun medewerkers preventie te kunnen laten helpen. We houden bij elke hulpvraag natuurlijk rekening met je privacy, dat betekent dat we niet over jouw situatie met je werkgever praten, tenzij dit met jou zo is afgesproken.
Mijn werkgever is niet aangesloten bij Zorggenoot: kunnen jullie mij toch helpen?
Neem gewoon contact met ons op, dat kan telefonisch via 085 – 401 68 67 of via het contactformulier. We denken met je mee in jouw specifieke situatie. We komen ook graag in contact met je werkgever, zodat we ook je collega’s verder kunnen helpen. Op de pagina voor werkgevers vinden jij en je werkgever meer informatie over hoe de samenwerking er uit ziet.
Heb ik wel mantelzorgers in mijn organisatie?
Maar liefst 1 op de 4 medewerkers in Nederland verleent mantelzorg. Bovendien verwacht 45% van alle werkenden dat mantelzorg binnen afzienbare tijd op hun pad komt. Veel mantelzorgers zien zich niet als zodanig, omdat zij het verlenen van zorg en ondersteuning aan een naaste als vanzelfsprekend zien. Dit betekent echter niet dat zij geen hulp kunnen gebruiken bij hun taken. Onze mantelzorgmakelaars kunnen helpen overzicht te krijgen in de situatie en wijzen de weg naar de juiste loketten en ondersteunen op praktische wijze met het doen van aanvragen.
Kan ik betaald krijgen voor de zorg voor mijn moeder?
Mantelzorg is altijd onbetaald. In sommige gevallen worden mantelzorgers via een persoonsgebonden budget betaald voor verzorging van hun naaste. Dit PGB is altijd gebaseerd op een eerder afgegeven indicatie. De aanvraag van een indicatie en een bijbehorend PGB kan erg ingewikkeld zijn. Lees daarom hierover een van onze artikelen of bel met de hulplijn op 085 - 401 6867 voor meer hulp hierbij.