Voor mantelzorgers

Je combineert jouw werk met de zorg voor bijvoorbeeld een kind, ouder, partner of vriend(in). Al die ballen hooghouden kost veel energie. Bovendien moet je zelf alle zorg organiseren, maar waar kun je terecht? Zorggenoot helpt je in het doolhof van organisaties en regelingen uit te zoeken wie jou kan helpen.

1.023 mantelzorgers gingen je voor

In samenwerking met Nationale-Nederlanden en Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars

Andere mantelzorgers zoals jij

Al een aantal mantelzorgers zoals jij kozen voor Zorggenoot. We hielpen hen meteen op weg met onze Hulplijn en verwezen bijvoorbeeld naar de erkende Mantelzorgmakelaars waarmee we samenwerken. Samen helpen we jou en andere mantelzorgers alle ballen hoog te houden.

Karen (48)

Mantelzorger

We hadden eigenlijk geen idee wat Parkinson precies inhield.

John (51)

Mantelzorger

Ik merkte meteen dat Isa echt naar me luisterde en wilde helpen.

Dorien (35)

Mantelzorger

Ik was een beetje huiverig om de hulp van Zorggenoot in te schakelen.

Ontdek wat Zorggenoot voor jou kan doen

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Met het verzenden van mijn gegevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van Zorggenoot en heb ik kennisgenomen van de privacy verklaring.
Leidy (60)

Mantelzorger

Ik heb tijd teruggekregen die ik als mantelzorger niet had. Na wekenlang onderzoek op internet probeerde ik een aanvraag in te dienen. Het duizelde mij door de regels, richtlijnen, voorwaarden en uitzonderingen waar ik mee te maken kreeg. Een mantelzorgmakelaar heeft mij erbij geholpen, zodat ik nu weer voor mijn man kan zorgen.


Karen (48)

Mantelzorger

Wij hadden eigenlijk geen idee wat Parkinson precies inhield. Toen mijn schoonmoeder overleed nam ik de zorg voor mijn schoonvader op me. Hij heeft de ziekte van Parkinson, al wist ik daar eigenlijk niets van. Ik rolde in mijn rol als mantelzorger. Zorggenoot heeft mij geholpen met de balans tussen werk en zorg.

Ons antwoord op jouw vragen

Mantelzorg kan heel ingewikkeld zijn, of lijken. We beantwoorden graag alvast zoveel mogelijk van je vragen. En kom je er daarmee niet uit? Vul jouw gegevens in, dan nemen we contact met je op.

Je kunt in sommige gevallen een vergoeding ontvangen voor mantelzorg. Of dit voor jou geldt hangt af van de zorg die je verleent en de ernst van de situatie. Het kan best ingewikkeld zijn om hiervoor een aanvraag in te dienen. Neem contact met ons op, dan helpen we je graag.

In sommige gevallen kun je dit regelen via de gemeente, in andere gevallen doe je dat via jouw zorgverzekeraar. Dat maakt het ingewikkeld, dus daar helpen we je graag bij. Neem contact met ons op, dan leggen we je uit wat er in jouw geval mogelijk is.

Het kan heel lastig zijn om een passend verpleeghuis te vinden en daar de juiste indicatie voor te krijgen. Als je niet weet waar je moet beginnen of als je door de bomen het bos niet meer ziet helpen we je daar graag mee. Neem contact met ons op, dan vertellen we je meer.

Goed dat je hulp zoekt! Onze medewerkers begrijpen dat je niemand tekort wilt doen, maar dat de combinatie van werk en zorg erg zwaar kan zijn. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden met je.

Neem contact met ons op, dan leggen we je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Of verwijs jouw werkgever naar onze pagina Voor werkgevers. Daar leggen we precies uit waarom ook andere organisaties kiezen voor Zorggenoot.

Een mantelzorgmakelaar analyseert jouw situatie en brengt de knelpunten in kaart. Samen bespreken jullie mogelijke oplossingen. Jij ontvangt ondersteuning bij het regelwerk rondom de mantelzorg die je verleent.