Ons antwoord op jouw vragen

Voor werkgevers

Mantelzorg kan iemand heel plotseling overkomen, ook iemand die werkt. Als een kind, partner of ouder ziek(er) wordt moeten medewerkers daar meer tijd in steken. Het valt niet mee om alles zelf te regelen en de ballen hoog te houden, iets dat invloed heeft op het werk.

Dat is meestal niet nodig. Medewerkers die mantelzorg verlenen zullen minder verzuimen als ze hun werk en zorgtaken beter kunnen combineren. Zorggenoot helpt ze de balans te herstellen en hierover afspraken te maken met bijvoorbeeld een leidinggevende.

Je ontvangt ieder kwartaal een rapportage met daarin de meest gestelde vragen en algemene gegevens over het gebruik van Zorggenoot. Uiteraard delen we geanonimiseerde gegevens, om de privacy van alle medewerkers te waarborgen.

Ja, jouw medewerkers mogen onbeperkt bellen met onze Hulplijn. Aan de telefoon lossen we de meeste uitdagingen en situaties meteen voor hen op. Als dat niet lukt verwijzen we naar een erkende Mantelzorgmakelaar waarmee we samenwerken.

Maar liefst 1 op de 4 medewerkers in Nederland verleent mantelzorg. Bovendien verwacht 45% van alle werkenden dat binnen afzienbare tijd te gaan doen. Praktisch iedere organisatie heeft dus mantelzorgers in dienst.

Voor mantelzorgers

Neem contact met ons op, dan leggen we je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Of verwijs jouw werkgever naar onze pagina Voor werkgevers. Daar leggen we precies uit waarom ook andere organisaties kiezen voor Zorggenoot.

Een mantelzorgmakelaar analyseert jouw situatie en brengt de knelpunten in kaart. Samen bespreken jullie mogelijke oplossingen. Jij ontvangt ondersteuning bij het regelwerk rondom de mantelzorg die je verleent.

Goed dat je hulp zoekt! Onze medewerkers begrijpen dat je niemand tekort wilt doen, maar dat de combinatie van werk en zorg erg zwaar kan zijn. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden met je.

Het kan heel lastig zijn om een passend verpleeghuis te vinden en daar de juiste indicatie voor te krijgen. Als je niet weet waar je moet beginnen of als je door de bomen het bos niet meer ziet helpen we je daar graag mee. Neem contact met ons op, dan vertellen we je meer.

In sommige gevallen kun je dit regelen via de gemeente, in andere gevallen doe je dat via jouw zorgverzekeraar. Dat maakt het ingewikkeld, dus daar helpen we je graag bij. Neem contact met ons op, dan leggen we je uit wat er in jouw geval mogelijk is.

Je kunt in sommige gevallen een vergoeding ontvangen voor mantelzorg. Of dit voor jou geldt hangt af van de zorg die je verleent en de ernst van de situatie. Het kan best ingewikkeld zijn om hiervoor een aanvraag in te dienen. Neem contact met ons op, dan helpen we je graag.

Voor mantelzorgmakelaars

Ja, we werken nauw samen met de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars. We overleggen regelmatig met het bestuur. Bovendien zijn alle erkende Mantelzorgmakelaars waarmee we samenwerken bij de beroepsvereniging aangesloten.

We leggen de afspraken die we met je maken graag in een overeenkomst vast, omdat dat misverstanden voorkomt. Of je een casus aanneemt bepaal je altijd zelf. Ook dat spreken we in de overeenkomst met elkaar af.

Ja, we komen graag met je in contact. Als we een mantelzorger met onze Hulplijn niet meteen verder kunnen helpen schakelen we je graag in als specialist. Vul je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op.