Alle artikelen

Ervaringen met Zorggenoot: Veronica startte samenwerking met Zorggenoot op

werkgever
Voor werkgevers
21-06-2023
2 min
article background

Veronica is verantwoordelijk voor het verzuimbeleid binnen haar organisatie. In overleg met de directie ligt de focus op het voorkomen van uitval. Zij gaan daar ver in: er is samenwerking met coaches en regelmatig worden ook andere interventies ingezet, om de medewerkers op de been te houden.

Niet hoog op de agenda

Toen zij contact kreeg met Zorggenoot, moest ze bekennen dat de relatie van mantelzorg en werk niet hoog op de agenda stond. Zorgen voor een naaste is iets dat meestal in de privétijd speelt en de meeste medewerkers praten er niet over. In het gesprek met Greetje van Zorggenoot kwam ze er echter achter dat de onderwerpen die zij aanhaalde toch bekend voorkwamen. “Ik moest gelijk aan Marie denken, die voor haar dochtertje zorgt, die CP heeft. Zij klaagt inderdaad over de druk van het regelen van hulp bij het jeugdteam van de gemeente, waar ze elk jaar opnieuw mee te maken krijgt.”

Uitgebreide intake

Ze vroeg hoe we Marie zouden kunnen helpen? Greetje vertelde dat wij met de medewerker een uitgebreid gesprek plannen om alle (regel)zaken op een rijtje te zetten. Soms is het overzicht voor mensen al prettig en vaak kunnen we specifieke taken overnemen. Maar ook kunnen we helpen door de medewerker voor te bereiden op een gesprek met haar leidinggevende. Hierover hebben we ook voor de leidinggevende handreikingen, zoals workshop video’s, waarin we ingaan op diverse aspecten rondom werk en mantelzorg.

Meer mantelzorgers dan gerealiseerd

Veronica heeft overleg gehad met haar team. Daarin kwamen nog diverse andere casussen op tafel. Er is toen besloten met Zorggenoot in zee te gaan, omdat ze het gevoel hadden dat er misschien nog wel andere medewerkers geholpen konden worden, tenslotte is 1 op de 4 medewerkers mantelzorger!

“Het was heel fijn dat we samen met Zorggenoot een plan hebben gemaakt voor het uitrollen van de ondersteuning van de medewerkers. Ze zijn aanwezig geweest op een aantal momenten, waarbij medewerkers direct in gesprek konden gaan. Daarnaast dachten ze mee met de communicatie binnen de organisatie”.

Veronica heeft de lijnen met Zorggenoot kort gehouden, soms belt ze met de mantelzorgmakelaars van Zorggenoot om advies te vragen over een casus: “ik kan altijd terecht voor inhoudelijk advies, niet alleen mijn medewerkers worden op deze manier verder geholpen!”

In gesprek over mantelzorg 

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw organisatie (mantel)zorg vriendelijk te maken? Ontdek wat jij kunt doen, tijdens een gesprek met ons, zodat we je kunnen uitleggen wat er mogelijk is en wat andere bedrijven al voor hun medewerkers doen. Boek een demo op de website of bel onze Hulplijn op 085 401 68 67. 

Neem contact op